Last news in Fakti

29 Март, 2017 15:28 5 393 5

Гибелта на древната марсианска цивилизация

  • марс-
  • цивилизация-
  • унищожение-
  • извънземен живот-
  • астероид-
  • цунами-
  • живот на марс

Гигантско цунами, причинено от падането на огромен астероид е погубило всички

Гибелта на древната марсианска цивилизация - 1

В продължение на много години, теоретиците на конспирацията твърдят, че на Марс е имало древна цивилизация ... но нещо я е заличило от лицето на Червената планета, унищожавайки живота там.

Търсачите на извънземни, редовно намират доказателства за наличието на древни статуи и руини на повърхността на Марс, чиито изображения са били уловени от камерите на космическите сонди и вседеходи, изпращани от НАСА.

Сред най-разпространените теории на конспирацията е тази, според която древните марсианци са били избити при ядрена война, която е унищожила и атмосферата на планетата.

Но експертите в областта на космическите науки от десетилетия изучават повърхността на Марс и досега не са намерили нито едно сигурно доказателство, че на тази планета някога са еволюирали форми на живот, да не говорим за интелигентни същества като хората.

И НАСА, както и други експерти, отричат да са намирани на Марс някакви доказателства, че там има или е имало дори най-елементарни форми на живот.

Въпреки това, едно ново научно изследване би могло да обясни какво се е случило с живота на Марс, ако наистина е съществувал.

Според него, гигантски вълни цунами, причинени от падането на астероид, са залели с вода цялата планета, унищожавайки всяка форма на живот. Екип от учени е открил релефни образувания по повърхността на Марс, за които се предполага, че биха могли да са се образували при сблъсъка на огромен астероид с повърхността на Марс и последвалото цунами.

Гибелта на древната марсианска цивилизация

Когато голям астероид удари водната повърхност, той може да създаде две цунами, щом се удари в океанското дъно. Кратерът и формирането на пръстеновидни отпечатъци на мястото, са доказателство за древно цунами, твърдят изследователите.

НАСА вече даде доказателства, че Марс някога е бил покрит с океани, много подобни на земните.

"Открихме типични следи от цунами по протежение на дихотомията между северното и южното полукълбо на Марс. Това доказва, че някога там е имало северен океан", обяснява геофизикът професор Франсоа Костард.

"Възможността, голям океан, подобен на океаните на Земята, да се е разпростирал върху северните равнини на Марс, е една от най-важните и спорни хипотези, които мъчат изследователите на Марс", казва още той, като по никакъв начин не коментира идеята за унищожени цивилизации и загинал живот вследствие на този Апокалипсис.

Гибелта на древната марсианска цивилизация


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    7 1 Отговор
    Не бъркайте конспиративните теории и уфолозите с желанието на Марс да е имало цивилизация. Марак лековерните фенове на тези теории горе-долу да се припокриват има разлики - конспиративните предполагат, че някаква зла организация от илюминати, рептили, евреи, масони, тамплиери и прочее управлява света и разбира се мисли лошото на хората, като или ги заробва с мозъчен контрол и ги засипва с природни бедствия от ХААРП или ги трови и разболява от кемтрейлс.
    Уфолозите от своя страна вярват, че извънземните са тук, правят си експерименти, отвличат хора и прочее.
    Да търсиш изчезнала цивилизация на Марс си е направо научна дейност сравнено с горните :)
  • 2 Гост

    8 0 Отговор
    Пак някой се опитва да спечели пари.Това е цялата истина за Марс.
  • 3 Гост

    5 1 Отговор
    Този марсоход от какво е направен не знам,няма чупене,а можеби марсианците имат сервиз за подръжката му.😜

    Коментиран от #4

  • 4 Мишо

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Американски е за това не се чупи. Не е БМВ
  • 5 ЧичиСкручи

    1 0 Отговор
    Срещат се из космоса Марс и Земята:
    - Какво ново комшийке?
    - Мани маани... Май съм прихванала некакъв изродски разумен живот от хомо-сапиенсите.
    - А дреболия, и аз съм го карал. Шест-седем хилядолетия само и отминава... Ще вдигнеш малко температура за кратко, може и повече ако заразата стигне до термоядрена реакция. Ако се лекуваш на стадия на античността, обикновено започва ремисия. За профилактика взимам по един-два астероида на хилядолетие след всеки ледников период и нямам проблеми.
    - Май ще опитам скоро от последното комшу - то май ще помогне бързо да се оправя!