Отидете към основна версия

20 871 11

Вагиналният масаж - полезен за женското здраве

  • вагина-
  • масаж-
  • здраве-
  • секс-
  • оргазъм
Снимка: Shutterstock

Според голяма част от нациите или културите вагината е извор на женската енергия – точката, в която е съсредоточена цялата физическа и емоционална сила на жената. Правилното докосване и стимулиране на тази точка може да доведе до върховно духовно преживяване и за двамата партньори.

Според сексолози, взели участие в изследване на женската сексуалност, проведено с над 3000 жени от различни националности, продължителното стимулиране на областта около венерения хълм, може да подобри качеството на секса и да увеличи либидото на жената.

Те препоръчват за вагиналния масаж да се квалифицира вашият партньор, който вече би трябвало да знае как и къде да ви докосва. Това е най-интимният акт между двама души, при който никой не трябва да изпитва притеснение. Важно е жената през целия акт да поема дълбоко въздух през носа и да издиша през устата.

Масажът започва с нежни докосвания на кожата по венерения хълм и постепенно се преминава към областта с външните срамни устни, разстоянието между вагиналния отвор и ануса, сгъвките между двата крака. В тези точки са концентрирани голям брой нервни окончания, които при най-лек допир, реагират върху физическото и психическо състояние на жената по положителен начин.

При масажа не трябва да има проникване, тъй като целта му не е достигане до оргазъм, а засилване на чувствителността в интимната част на тялото.

Специалистите препоръчват вагинален масаж на всички жени с дългогодишни партньори, тъй като този акт ще допринесе за съживяване на тръпката в сексуалния им живот и възвръщане на желанието за секс.

Редовният масаж на тази еротична зона се отразява и върху цялостното физическо здраве на жената – насърчава репродуктивните способности, действа благоприятно върху сърдечно-съдовата, имунната, нервната и ендокринната системи. Той има отношение към регенерацията на клетките на кожата и космените фоликули.

Основната роля на вагиналния масаж е да помогне на жената да се разтовари от ежедневните проблеми и да опознае по-добре усещанията на тялото си. Той допринася за обогатяване на връзката с партньора.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Бактерия разяде вагината на жена

    Жена за малко щеше да умре, след като рядко срещана бактерия започна да разяжда вагината й, съобщи „Дейли Стар“. Жената изпитвала остра ...
    09.12.2017
    6 444
    11