Отидете към основна версия

1 469 1

Лекар, опитал да спаси родилка, влиза в борда на „Шейново“

  • шейново

Д-р Румен Велев влиза на мястото на общинска съветничка от ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Д-р Румен Велев, зам.-директор на „Шейново“, ще попълни Съвета на директорите на болницата. Това реши Столичният общински съвет, който гласува доклада на Лиляна Еленкова и Николай Стойнев за промяна в състава на Съвета. Предложението беше прието с 54 гласа "за", няма "против" и "въздържали се".

Велев ще замени избраната за общински съветник от ГЕРБ в сегашния състав на съвета Силвия Христова. Останалите двама членове на директорския борд са докторите Иван Костов и Таня Андреева.

Преди дни д-р Андреева бе избрана за временно изпълняващ длъжността директор на болница „Шейново" по време на заседание на Съвета на директорите на лечебното заведение. Тя ще остане на този пост докато се проведе конкурс за избор на директор.

На 24 ноември тази година  досегашният директор на болницата д-р Иван Костов подаде оставка по искане на министър-председателя Бойко Борисов, след като в болницата почина 35-годишната родилка Надежда Узунова. Това бе втора смърт в рамките на един месец в лечебното общинско заведение.

Румен Велев е бил извикан по спешност при опита да бъде спасена Узунова и е извадил бебето й живо. По-късно заради тежки увреждания обаче по-късно то почина.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини