Отидете към основна версия

5 606 7

Котарак оцеля след 40-минутно пране в пералня

  • котка-
  • пералня-
  • оцеля-
  • изпран-
  • 30 градуса-
  • осло-
  • норвегия

Котарак оцеля в пералня при 40-минутно пране на вълнени дрехи

Снимка: shutterstock

Една невероятна случка от столицата на Норвегия - Осло, разказва за котка, която като по чудо оцеля след 40-минутно пране в пералня.

Името на котката е Зеро и в нейният случай любопитството ѝ не успяло да я погуби, съобщава норвежкият сайт vg.no.

Зеро случайно попаднал в барабана на пералнята, а неговата стопанка, незнаейки, че той е вътре, натиснала копчето. Тя открила четирикракия си любимец едва когато програмата за пране на вълнени дрехи при 30 градуса приключила и тя започнала да изважда съдържанието на машината.

Според местния сайт NRK домашният любимец бил открит от 14-годишния си стопанин Йоаким, след като баща му извадил изпраните дрехи.

"Той беше целият подгизнал. Изглеждаше абсолютно смачкан и по-слаб от обичайното. Трудно се ориентираше в пространството и започна да му се гади", разказа момчето.

Във ветеринарната клиника в Осло котаракът бил поставен на системи за два дни, след което е върнат на семейството. "Това бяха нервни дни. Едва след като ветеринарите казаха, че с него всичко ще е наред, ни стана по-леко", разказва и майката Анне.

Ветеринарката, поела котаракът в клиниката, признава, че още не имала такъв случай в практиката си. Въпреки това тя смята, че подобни инциденти се случват често, но просто не добиват гласност.

Днес Зеро е все така игрив както преди. "Сега той мирише на сапун", отбеляза Йоаким. Сега семейството проверява барабана на пералнята всеки път, преди да го затвори за пране.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини