Отидете към основна версия

4 205 6

Баба бори остеопорозата с танци на пилон (СНИМКИ)

  • танци на пилон-
  • остеопороза-
  • баба-
  • пенсионерка-
  • грета понтарели

67-годишната жена е спечелила 5 световни титли

Снимки: Facebook

67-годишната пенсионерка Грета Понтарели е жената, която твърди, че да си твърде стар не е извинение.

Тя е танцьорка на пилон, която се бори с гравитацията и е пример за стотици, ако не и хиляди много по-млади от нея жени.

Пенсионерката от Сан Диего започнала да се занимава с необичайното си хоби на 59-годишна възраст, за да се бори с остеопорозата. „Имам фамилна обремененост към това заболяване. За да подсиля костите си, ми бяха нужни напрегнати упражнения, нещо, което включва вдигане на тежести например. Но вдигането на тежести е скучно“, споделя Грета.

Днес 67-годишната пенсионерка обикаля света и печели престижни трофеи, съревновавайки се с жени много по-млади от нея. "Искам хората да осъзнаят, че възрастта не бива да те спира да следваш мечтите си", заявява Грета, която печели първата си титла като танцьорка на пилон на 53-годишна възраст.

"Винаги чувам: "Твърде съм стара, твърде тежка, твърде това, твърде онова". Разбирам го, защото съм била на същото мнение, но това са просто извинения", разказва жената.

Грета се била занимавала с танци на пилон в гимназията, но преди 8 години ги преоткрила, докато търсела в интернет упражнения за подсилване на костната система.

Докато преглеждала видеа в YouTube ѝ хрумнало да се захване с танци и се записала на безплатно посещение в местно студио.

Въпреки трудностите, които имала в началото, тя била твърдо решена да продължи. На 62-годишна възраст тя за първи път участва в конкурс в Лос Анджелис, където се изправя срещу 18-годишни танцьорки.

Скоро след тази първа своя изява, Грета взима участие в Северноамериканския танцов шампионат и заема второ място.

Оттогава обикаля света и до момента е спечелила 5 световни титли.

Нейното мото е: "Вслушай се в тялото си."

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини