Отидете към основна версия

1 857 2

Майкъл Джексън написал цял албум по стихове на Робърт Бърнс

  • майкъл джексън-
  • робърт бърнс-
  • албум

Музеят на Робърт Бърнс в Айршир преговаря с продуцента Дейвид Гест за копие от неиздаден албум на Майкъл Джексън, който включва композиции, написани по стихове на поета, съобщи БГНЕС като се позова на РИА "Новости".

Продуцентът посети музея в края на декември миналата година и разказа, че той и Джексън са планирали да поставят мюзикъл за живота на Робърт Бърнс. През 2008 г. Джексън заедно с Гест е записал албум с песни по стихове на шотландския поет от 18 век.

"Отидохме в студиото на Джексън в неговия роден дом, където е отгледано цялото му семейство. Записахме музика към осем или девет произведения на Бърнс", сподели продуцентът, който е бивш съпруг на Лайза Минели. Албумът така и не бил издаден от Краля на попа.

Гест е голям почитател на творчеството на Бърнс. През 1996 г. той създава шоуто за живота на поета Red Red Rosе.

"Помислихме, че би било добре, ако можем да пуснем песните в музея. Гест предложи да ни направи копия от тях, за да може да осъществим тази идея", заяви директорът на музея Нат Едуардс.

Освен това, той заяви, че ще се опита в бъдеще да издаде и CD. "Това ще ни помогне да съберем пари за музея и да привлечем нова аудитория към Бърнс", заяви директорът.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини