Last news in Fakti

17 Януари, 2012 15:00 1 847 2

Майкъл Джексън написал цял албум по стихове на Робърт Бърнс

  • майкъл джексън-
  • робърт бърнс-
  • албум

Музеят на Робърт Бърнс в Айршир преговаря с продуцента Дейвид Гест за копие от неиздаден албум на Майкъл Джексън, който включва композиции, написани по стихове на поета, съобщи БГНЕС като се позова на РИА "Новости".

Робърт БърнсПродуцентът посети музея в края на декември миналата година и разказа, че той и Джексън са планирали да поставят мюзикъл за живота на Робърт Бърнс. През 2008 г. Джексън заедно с Гест е записал албум с песни по стихове на шотландския поет от 18 век.

"Отидохме в студиото на Джексън в неговия роден дом, където е отгледано цялото му семейство. Записахме музика към осем или девет произведения на Бърнс", сподели продуцентът, който е бивш съпруг на Лайза Минели. Албумът така и не бил издаден от Краля на попа.

Гест е голям почитател на творчеството на Бърнс. През 1996 г. той създава шоуто за живота на поета Red Red Rosе.

"Помислихме, че би било добре, ако можем да пуснем песните в музея. Гест предложи да ни направи копия от тях, за да може да осъществим тази идея", заяви директорът на музея Нат Едуардс.

Освен това, той заяви, че ще се опита в бъдеще да издаде и CD. "Това ще ни помогне да съберем пари за музея и да привлечем нова аудитория към Бърнс", заяви директорът.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    0 0 Отговор
    Браво Джако, машалла аферим, ЗАКОН ДЖАКО
  • 2 Дошо

    0 0 Отговор
    Браво Джако закон си поздрави от Столипиново