Last news in Fakti

14 Ноември, 2012 10:55 4 859 0

Нова книга за "проклятието на Майкъл Джексън"

  • майкъл джексън-
  • книга-
  • слава

Нова документална книга за Майкъл Джексън от неговия биограф Рандъл Съливан излезе вчера в САЩ, съобщи Ей Би Си нюз. В нея известният журналист проследява пътя на певеца от детството през възхода на кариерата му през 80-те до трагичната му смърт през 2009 година. 3 години са били необходими на автора на монографията да проникне зад маската на звездата.

В книгата Съливан разкрива историята на клана Джексън  и главозамайващата слава, която връхлита Джако след излизането на албума му „Трилър“ през 1982 г. Нейните последици са жестоки: Майкъл, който е бил лишен от детство, за да стане звезда, в по-зряла възраст се опитва да навакса загубеното по най-екстравагантния начин. „Недосегаемият: Странният живот и трагичната смърт на Майкъл Джексън“ представя объркана личност с тежка зависимост от силни лекарства, която не се колебае да изхарчи 250 000 долара при едно влизане в магазин. 

Шопингът, подобно на наркотиците, е бил болкоуспокояващо средство за певеца, отбелязва Съливан. Според журналиста, Джексън често звънял на свои бизнес-партньори и искал да му донесат пари в брой, които били толкова много, че се налагало да ги опаковат в чанти с внушителни размери. Веднъж той накарал Марк Шафъл да му достави 7,5 милона долара. Легендарният шоумен недолюбвал кредитните карти. „За него истински пари бяха само тези, което можеше да сложи в джоба си“, пише биографът. 

Рандъл Съливан обяснава още, че Джексън де факто бил непораснало дете. Макар че с времето светлините на прожекторите започнали да го уморяват, той не бил в състояние да се откаже от славата. Но от историческото си турне от 1995-96 г. вече не искал да се появява на сцена. Имал обаче желание да се снима в киното и дори си бил набелязал подходящи роли, но му отказвали заради претенциите му. Джако искал да изиграе Спайдърмен или Уили Уонка в римейка от 2005 г. „Уили Уонка и шоколадовата фабрика“, но така или иначе персонажът бил възложен на Джони Деп.

Заради постоянния копнеж по детството поп-кралят имал и сексуални проблеми. Според Съливан той никога не е демонстрирал своята сексуалност и не го привличали нито хетеросексуалните, нито гей връзките, нито педофилията. Певецът се стремял да бъде асексуален като децата, което за него било символ на чистота и невинност. Въпреки това съпругата му Лиса Мари Пресли била запленена от неговата интелигентност и чар. Той толкова се бил вживял в ролята на вечен Питър Пан, че я следвал съвсем искрено.

Писателят твърди, че Майкъл си направил пластична операция, за да придобие вирнатия нос на актьора Боби Дрискол, послужил за прототип на образа на Питър Пан в анимационния филм от 1953 г. Досега по-скоро се смяташе, че с пластиките си Джако е копирал чертите на своята приятелка и колежка Даяна Рос.

Дълбоко самотен, Майкъл Джексън търсел компанията на хора с подобни проблеми – например Джаки Кенеди Онасис и лейди Даяна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА