Отидете към основна версия

7 014 24

Краят на света идва много по-бързо отколкото си мислите!

  • край на света-
  • апокалипсис-
  • глобално затопляне-
  • климатични промени-
  • необратими процеси-
  • природни сили

Датата на апокалипсиса

Снимка: shutterstock

Климатичните промени стават все по-осезаеми с всяка изминала година. В различни части на Земята метеоролози отчитат необичайни температури за района. Сякаш климатичните пояси се изместват и в северните региони на света все по-често температурата е необичайно висока, а на юг — все по-често вали сняг над места, в които местните жители никога не са виждали подобно нещо до сега.

Учените смятат, че това са индикации, че краят на света приближава бързо. Катастрофата няма да се случи днес или утре и хората ще продължат да се борят с природните сили, в опит да обърнат вече започналите процеси. Опитите им обаче, могат да доведат до още по-катастрофални и страшни явления, заради напрежението и натискът, които оказват върху естествения ход на природата.

В ново изследване учени дават нова прогнозна дата за апокалипсиса, който ще се случи в следствие на огромното количество парникови газове в атмосферата, покачването на температурите заради глобалното затопляне, замърсяването и ред други вреди, причинени от човешката дейност.

Все още никой не знае със сигурност как да се измъкнем от безизходицата, в която сами сме се вкарали. Ако през следващите няколко години не намерим изход, то до 2070 година нивото на Световния океан ще достигне такива нива, че огромни територии от сушата ще бъдат потопени на десетки метри под морското равнище.

Ако това стане, малкото останала суша няма да може да побере и изхрани милиардите хора, които всяка година се увеличават.

Такъв сценарий според експертите може да се опише като край на света.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини