Отидете към основна версия

1 901 6

Блъснатото 8-годишно момиче е в тежко състояние

  • пирогов-
  • момиче-
  • блъснато
Снимка: БГНЕС

Състоянието на М.Т. на 8 г. е тежко, заяви доц. Надежда Гаврилова от Детската реанимация, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов".

Детето е в кома, с множество фрактури на черепа, диша с апарат. Момиченцето беше ударено от автомобил на пешеходна пътека на бул. "Г.М. Димитров", в четвъртък, около 17.00 ч.

В четвъртък след обед момичето е било блъснато на пешеходната пътека на бул. "Г. М. Димитров", придружавано от дядо си. На мястото пристигнал автопатрул на Първо районно управление и Бърза помощ.

Пострадалото дете бе транспортирано в УМБАЛСМ "Пирогов". Според дядото, детето изведнъж се е дръпнало от ръката му и хукнало към пешеходната пътека. Едната кола успяла да спре, но втората го блъснала.

Това е втори инцидент в продължение на няколко дни на пешеходна пътека в София. Две възрастни жени починаха на място, след като бяха блъснати на пешеходна пътека от таксиметров автомобил.

Инцидентът е стана на кръстовището на бул. "Евлоги Георгиев" и "Драган Цанков" в столицата. Жените са на възраст 72 и 81 години. Шофьорът на таксито е на 25 години. Той не се е съобразил с пътните знаци и пешеходната пътека

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Малката Марина все още е в кома

    Марина Ташкова е стабилизирана, но все още е в кома, информираха във вторник сутринта д-р Христо Пседерски, началник на детската пироговска реанима ...
    03.04.2012
    1 286
    0
  • 8-годишната Марина се бори за живота си

    8-годишната Марина, която беше ударено на пешеходна пътека на бул. "Г. М. Димитров" в столицата е в относително стабилно състояние, съобщ ...
    02.04.2012
    1 770
    1