30 Март, 2012 09:39 1 854 6

Блъснатото 8-годишно момиче е в тежко състояние

  • пирогов-
  • момиче-
  • блъснато
Блъснатото 8-годишно момиче е в тежко състояние - 1
Снимка: БГНЕС

Състоянието на М.Т. на 8 г. е тежко, заяви доц. Надежда Гаврилова от Детската реанимация, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов".

Детето е в кома, с множество фрактури на черепа, диша с апарат. Момиченцето беше ударено от автомобил на пешеходна пътека на бул. "Г.М. Димитров", в четвъртък, около 17.00 ч.

В четвъртък след обед момичето е било блъснато на пешеходната пътека на бул. "Г. М. Димитров", придружавано от дядо си. На мястото пристигнал автопатрул на Първо районно управление и Бърза помощ.

Пострадалото дете бе транспортирано в УМБАЛСМ "Пирогов". Според дядото, детето изведнъж се е дръпнало от ръката му и хукнало към пешеходната пътека. Едната кола успяла да спре, но втората го блъснала.

Това е втори инцидент в продължение на няколко дни на пешеходна пътека в София. Две възрастни жени починаха на място, след като бяха блъснати на пешеходна пътека от таксиметров автомобил.

Инцидентът е стана на кръстовището на бул. "Евлоги Георгиев" и "Драган Цанков" в столицата. Жените са на възраст 72 и 81 години. Шофьорът на таксито е на 25 години. Той не се е съобразил с пътните знаци и пешеходната пътека


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Витя

    4 0 Отговор
    Страшно е това, което се е случило !
    Дано детето се оправи !
    Понеже и аз съм изпадал в ситуация да ми изскочат внезапно на пътя и по чудо нямаше инцидент, знам какво му е на шофьора, в такава ситуация и с 10 км да караш пак няма как реакцията да е светкачична !
    Божа работа !!
    жалко за детето дано се оправи
    Жалко и за шофьора видях го по телевизията изглеждаше съсипан !
    отделно ще го съсипят сега и съдилищата.....
    ужасно е когато се случват такива неща !

    Коментиран от #3

  • 2 Аз

    2 2 Отговор
    Хич не ми е жал за шофьора. Да е внимавал, като прибилижава пешеходна пътека, ама нали все си мислим, че този до нас не е в ред, че спира и често го заобикаляме и газ да го напсуваме, че спира. Поне да беше слязал да прочисти устата на детето от кръвта и да направи изкуствено дишане, а той и това не знае.Да му се вземе книжката и да лежи в затвора дано.
  • 3 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Витя":

    @1 napalno te podkrepiam
  • 4 Скарлет

    2 0 Отговор
    Аман от такива простаци. До кога ще продължава това безобразие ?!?! В градско не се кара с повече от 50км, а пред пешеходна се намалява или дори спира. В Европа предимство има винаги пешеходеца, явно само в Бг не е така.... Блъскат хората и трепят, като че ли сме мравки...
  • 5 гост

    2 1 Отговор
    Така правят некадърниците с купени шофьорски книжки и 20 дни стаж зад волана
  • 6 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Проблемът е лесно решим! На всяка пешеходна пътека да има лежащи полицай!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!