Отидете към основна версия

10 650 100

G-точката не съществува!

  • g-точка-
  • клитор-
  • удоволствие-
  • секс

Тази зона на женско удоволствие е абсолютен мит, твърди гинеколог

Снимка: Shutterstock

Митичната G-точка, която милиони мъже и жени толкова време издирват, не съществува. Оказва се, че въпросната “точка” е повече медиен шум, отколкото реалност.

Или поне е следствие на неправилно тълкуване на откритието на д-р Ернст Графенбург, който идентифицира въпросната зона на удоволствието през 1950 г.

Това, което той открива, е чувствителна зона във вътрешната предна част на влагалището, която в действителност представлява вътрешната част на клитора. По размери той може да достигне големината на мъжки пенис, а малката точка, която всички ние наричаме клитор, в действителност е така наречената глава на клитора и е малко “бутонче” с 8000 нервни окончания. За сравнение, главата на мъжкия пенис има около 4000.

Описанието на G-точката като грапавина с големината на монета, разположена в предната горна част на влагалището, е абсолютен мит, казва гинекологът д-р Джен Гънтър. Той се ражда от стремежа да бъде опростено обяснението на женската анатомия. Д-р Гънтър призовава жените и мъжете да престанат да търсят въпросната “монета”, точка или каквото наименование е достигнало до тях.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини