Отидете към основна версия

2 376 4

В Ню Йорк няма да пушат и у дома

  • ню йорк-
  • цигари-
  • тютюнопушене

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг поведе поход срещу цигарите и в домовете на съгражданите си. Градоначалникът планира да предложи нова наредба, с която да се регламентира къде може да се пуши в жилищните блокове, предаде „Фокс нюз“. Целта е да се намали не по-малко опасното пасивно пушене или т.нар. вторичен дим, на който любителите на тютюна излагат семейство и близките си. Така, според кмета, ще намалеят и междусъседските дрязги, провокирани от цигарените изделия.

Всяка кооперация сама ще разпише правилата за тютюнопушене и след това ще бъде задължена да уведоми всички живущи за тях. Предвижда се собствениците да могат изцяло да забраняват практикуването на вредния навик. Ако техен съсед наруши правилата - грози го глоба от 100 долара.

Крутите мерки се вземат, за да се намали вредният цигарен дим .. дори и в домовете на нюйоркчани. Експерти прогнозират, че новите ограничения ще намалят броя на хората, които пушат у дома. 

Телефонна анкета наскоро показа, че 64% от нюйоркчани одобряват идеята на кмета. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 1 юни: Сбогом на цигарите!

    От 1 юни 2012 година се забранява тютюнопушенето в закрити обществени места. Забраната се въвежда и за откритите обществени места като дворове на у ...
    11.04.2012
    4 824
    25
  • Лондон със стряскащ клип срещу цигарите

    Британското правителство пусна стряскащ клип срещу тютюнопушенето и вредите от вторичния дим при децата. „Даунинг стрийт” се е заел с т ...
    31.03.2012
    4 251
    4