Отидете към основна версия

6 722 19

Какво да очаквате, ако излизате с разведен мъж

  • развод-
  • разведен-
  • мъж-
  • връзка-
  • брак-
  • деца-
  • бивша
Снимка: Shutterstock

Започнали сте да излизате с мъж, който обаче е разведен или в момента е в развод. Добрата новина е, че той очевидно е взел решение да приключи с бившата и да продължи напред, лошата – най-вероятно ще се сблъскате с доста останал „емоционален багаж“.

Ето кои са нещата, които може да очаквате от връзка с разведен:

1. Той ще говори за бившата

Разводът не е никак лек и това ще е сред основните теми в този момент от живота му. Пригответе се да чувате всякакви неща на тема развод и колко тежък е той.

2. Родителите му може би ще ви мразят

Колкото и да обяснявате, че нямате общо с развода на сина им, вероятно те ще мислят обратното. И тъй като поколенията преди нас са по-консервативни и вярват в светостта на брака, ще направят всичко възможно, за да спасят този на детето си. Бъдете търпеливи и се опитайте да ги разберете. Битката с тях трябва да се води от мъжа до вас, а не от вас.

3. Приятелите му също може да не ви харесват

Особено ако е бил женен дълго време и те са харесвали бившата му. Дайте им време и не влизайте в излишни конфликти с тях. Отново работа на мъжа до вас е да ги постави на мястото им, ако прекрачат някои граници.

4. Ще се сблъскате с бившата

Бившите съпруги не изчезват автоматично от живота на мъжа. Ако те имат деца, тя ще е перманентна част от него. Не се страхувайте от срещата с нея. Бъдете максимално обрана в думите си и не я провокирайте, докато не разберете що за човек е.

5. Децата може да застанат срещу вас

В случай че той има деца, ако разводът е дълъг и тежък, бившата може да ги използва срещу вас. Това означава, че те няма да ви харесват и ще правят всяка среща и опит за сближаване труден и изнервящ. Това е деликатна игра и преди да изпаднете в емоционална криза и да ги натопите пред баща им, помислете внимателно има ли как да им помогнете да ви харесат по-лесно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини