Отидете към основна версия

29 267 38

Уволниха учителка за голо селфи

  • голи снимки-
  • дискриминация-
  • учителка-
  • уволнена-
  • слфи

Преподавателката по математика заведе дело за дискриминация

Американска учителка от Лонг Айлънд е била уволнена от работа, след като ученици попаднали на нейна гола снимка.

Селфито, на което жената позира без горнище, било изпратено до бивше гадже преди много време, съобщава американският вестник Washington Post.

25-годишната Лорън Миранда заявява, че е била дисциплинарно уволнена от средното училище "Белпорт" в Ню Йорк заради снимката.

Нейният адвокат твърди, че от училищната администрация я извикали и ѝ съобщили, че тя не може да остане на работа след инцидента.

Лорън твърди, че изпратила еротичната снимка на свой бивш приятел — учител в друго училище.

Тя заяви пред журналисти тази седмица, че няма никаква представа как фотосът се е озовал в ръцете на учениците ѝ и смята себе си за жертва в този случай. Не е знаела за случката докато не била привикана от директора на училището, който ѝ заявил, че заради снимката е изгубила статута си на “модел за подражание” и не може да продължи да преподава. Поради тази причината учителката, която преподава математика, е завела дело за дискриминация на стойност 3 млн. долара, съобщи още адвокатът ѝ.

"Това никога нямаше да се случи, ако мъж бе пратил подобна снимка", изтъква защитникът ѝ Джон Рей, цитиран от вестник New York Post.

Той подчертава, че Лорън се гордее с физиката си, освен това женските гърди не са нещо срамно. Делото, което преподавателката е завела е по-скоро морално. Тя иска да покаже, че жените и мъжете имат равни права, а инциденти като този могат да превърнат жертвата в престъпник.

Не е ясно дали ученикът, който е попаднал на снимката, е бил наказан.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.

Свързани новини