Отидете към основна версия

24 319 26

11-годишно момиче случайно разбра, че е момче

  • момиче-
  • момче-
  • пол-
  • наука-
  • гени-
  • генетично

Генетичен тест показал истината на детето и притеснените родители

Илюстративна снимка: Shutterstock

11-годишно момиче се оказа, че всъщност е момче в Китай. След направен генетичен тест, който родителите на момичето считат за формалност, се оказа, че тяхната дъщеря всъщност е момче.

При влизане в средното училище родителите на 11-годишно момиче били помолени да се подложат на генетичен тест. Това е проста формалност, която е част от процедурата по приемане. Седмица по-късно резултатите от теста шокирали семейството.

Лекарите казали на родителите, че тяхната дъщеря има Y-хромозома, което се случва само при мъжете. Оказва се всъщност, че тестисите се намират в коремната кухина, а мъжките полови органи остават недоразвити. В резултат на това момчето било отглеждано като момиче.

Лекарите казали, че е необходимо да се извърши операция възможно най-скоро, за да се възстанови нормалното функциониране на гениталиите, в противен случай в бъдеще човекът може да има проблеми с ефикасността и зачеването.

Но родителите били много притеснени, че детето е момиче и през целия му живот са се държали с него като с такова. Детето обичало да носи рокли, да се облича като момиче, да играе с други момичета и да прави други присъщи за момичетата неща.

Сега родителите обвиняват себе си, че не са обърнали внимание на странната структура на гениталиите на детето. Това обаче не е направено и от лекарите, които многократно преглеждали момчето през живота му.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини