Отидете към основна версия

9 755 8

Семейните СНИМКИ на Лейди Ди и принц Чарлз крият тайна, неразкрита до сега

  • принцеса даяна-
  • принц чарлз-
  • семейни снимки-
  • тайна-
  • височина-
  • смърт-
  • развод

На общите кадри на кралската двойка, направени през годините, има нещо, за което мнозина не са и подозирали

Снимки: EPA/БГНЕС

Съвсем скоро ще се навършат 22 години от трагичната смърт на принцеса Даяна, която загина в ужасна автомобилна катастрофа на 31 август 1997 г. в Париж.

Тази трагедия все още предизвиква тъга у мнозина, особено сред жителите на Обединеното кралство, тъй като принцесата на Уелс успя да покори сърцата на поданиците на короната с многобройните си добродетели и доброта. Тя се бе превърнала във всеобщ любимец и новината за нейната смърт хвърли нацията в море от тъга и остави празнина в сърцата на много хора по цял свят.

В навечерието на годишнината от трагичната ѝ кончина на бял свят бе извадена дълго пазена тайна. Тя бе забелязана на част от семейните снимки на принцесата и нейния съпруг принц Чарлс.

Оказа се, че на повечето кадри има детайл, който е останал незабелязан през всички тези години. Тази скрита подробност показва колко строги и стриктни са правилата и нормите от кралския протокол, които принцесата е била принудена да спазва.

Това са част от първите снимки на кралската двойка, отпечатани в британските медии.

На всички тях се вижда покровителската поза на принц Чарлз.

По това време Даяна Спенсър обикновено позира като прегръща рамото или гърдите на съпруга си.

Тези снимки обаче, не са естествени, а специално аранжирани според строгите правила и протоколи на кралския двор.

На всички тях изглежда, че принц Чарлз е поне с една глава по-висок от съпругата си. Но това се оказа само илюзия. Всъщност истината е, че Даяна е с няколко сантиметра по-висока от Чарлз, което обаче е в разрез с пралския протокол. Именно заради това дълги години лейди Ди е принудена да носи равни обувки, да върви приведена или да се снишава, когато се появява публично до съпруга си.

Това обаче, изведнъж се променя. Изглежда Даяна решава да прояви непокорството си и да пристъпи протокола, в онзи момент, в който отношенията между нея и принц Чарлз започват да охладняват.

Още преди да стане ясно за разрива в кралското семейство, принцесата на Уелс често проявява непокорство и пренебрегва различни правила и норми, описани в кралския етикет. Сред тях е и правилото за височината.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини