Отидете към основна версия

2 666 2

Комарите могат да бъдат опасни

  • комар

 

Това, че комарите са досадни, е всеизвестно. Но не всеки знае, че ухапването от комар може да причини сериозни проблеми, предупреждава АФП.

Сърбежът след ухапване на комар е най-малкото, което може да ви се случи. Понякога бодването на дребния кръвопиец може да доведе до алергична реакция. Тя се състои в отток на гърлото, значително възпаление на ларингса и хъркане. Това животозастрашаващо състояние (анафилаксия) изисква незабавна лекарска намеса.

Комарите могат да пренасят някои сериозни заболявания като нилска треска, малария, жълта треска. Сред симптомите на сериозна инфекция са висока температура, силно главоболие, едностранна мускулна слабост, болки в мускулите, гадене, повръщане, подуване на жлези, обрив, летаргия, обърканост, непоносимост към светлина.

Специалистите съветват, ако имате някои от изброените симптоми след ухапване от комар, незабавно да се консултирате с лекар. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Чесънът гони комарите

    Чесънът гони не само вампирите, но и комарите, обясниха лекари, препоръчвайки да се използват по-естествени начини за отблъскването на насекомите о ...
    14.06.2012
    1 080
    1
  • Тропически комар повали Феномена

    Бившият бразилски нападател Роналдо е бил приет в болница с диагноза тропическа треска, съобщават бразилските медии. Феномена, както бе наричат ...
    04.01.2012
    1 445
    0