Отидете към основна версия

3 143 24

Дарина Павлова на СНИМКА с Мориконе: Почивай в мир, Маестро

  • енио мориконе-
  • дарина павлова-
  • мадам мулти-
  • вдовица-
  • почина

Мадам Мулти отдаде почит на композитора, който издъхна по-рано тази седмица

Дарина Павлова публикува снимка с Енио Мориконе в личния си Инстаграм профил, като по този начин отдаде почит на легендарния италиански композитор и носител на "Оскар" за музика, който преди дни издъхна на 91-годишна възраст в болница, намираща се в родния му град Рим. Според официалното съобщение причината за смъртта на музикалния гений са последиците от падане, при което е счупил бедрена кост, напомня life.dir.bg.

Вдовицата на Илия Павлов използва социалната мрежа, изказвайки тъгата си, предизвикана от кончината на Мориконе, за когото целият свят скърби. Дарина също така си припомни срещата им, състояла се преди 4 години в Лос Анджелис, Калифорния.

Тогава за работата си Енио получи едно от най-големите отличия на Меката на киното - името му се нареди сред останалите звезди на бул. "Холивуд", където се намира легендарната Алея на славата.

"Почивай в мир, Маестро. За мен бе привилегия да бъда с Енио Мориконе на 26 февруари 2016 година, когато получи звезда на Алеята на славата", гласи посланието ѝ.

На кадъра Павлова е седнала до композитора, облечена в червена дантелена блуза и панталон в същия цвят, а визията ѝ е завършена от чифт висящи златни обеци, голям ефектен пръстен с кръгла форма, ръчен часовник на едната ръка и няколко гривни на другата.

Преди часове стана ясно, че в завещанието си Мориконе пише, че иска погребението му да бъде в тесен семеен кръг, тъй като не желае да безпокои никого. Адвокатът на композитора разкри, че през последните си дни, прекарани в римската клиника, Енио е успял да се сбогува със своята съпруга Мария, която е била неотлъчно до него през цялото време.

Юристът каза още, че авторът на едни от най-красивите мелодии в киното е благодарил както на децата и внуците си за тяхната любов и грижи, така и на публиката за огромната подкрепа и обич.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.

Свързани новини