Отидете към основна версия

8 875 29

Порното е опасно за здравето

  • порно-
  • порноактриса-
  • вредно-
  • полезно-
  • здраве

Учени смятат, че гледането на порно е вредно за сексуалното здраве на хората

Снимка: Shutterstock

Може ли гледането на филми за възрастни да бъде опасно? Експертите казват "Да". Порнографията може да повлияе негативно на човешкото здраве, пише „The Conversation”.

Тези филми създават нереалистична представа за секса, смятат експертите. В тях често се демонстрира проява на жестоко отношение на мъжете спрямо жените, а феновете на подобни филми рискуват да развият зависимост към тях, пише dariknews.bg.

Привържениците на идеята, че порното може да бъде полезно, смятат, че някои филми може да се използват с образователна цел, а и да помогне на представителите на ЛГБТ общностите. Според здравния експерт Меган Лим, порното може да бъде вредно, ако хората не разполагат с друг източник на информация относно секса.

Много от тях гледат такива филми, още преди да са започнали да водят сексуален живот и за тях видяното става основна част от сексуалното им развитие, което после практикуват в реалния живот.

Според Мередит Темпъл – Смит, гледането на порно може да доведе до нарастване на чувството на тревожност, както и недоволство от собственото тяло. Според нея порнографията може да повлияе негативно както на тези, които гледат, така и на снимащите се в подобни продукции.

"Сексът е здравословен, но порното – не", категоричен е сексологът Майкъл Флууд. Той обръща внимание на факта, че много от тези филми представят агресията като нещо нормално в общуването между хората.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 12 гласа.

Свързани новини