Отидете към основна версия

8 381 8

Рецепта за вечеря: Гнезда от кайма, яйца и кашкавал

  • гнезда-
  • кайма-
  • яйца-
  • кашкавал-
  • какво да сготвя

Гарантирано добър вкус

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

2 кг кайма

6 яйца

200 гр. кашкавал

Подправки за каймата:

чубрица

черен пипер

червен пипер

1 яйце

галета

лют червен пипер - по желание

сол - 20 г

Начин на приготвяне:

Овкусете каймата с всички изброени подправки, хубаво я омесете и оставете поне за няколко часа да престои в хладилник. Вземете тавичка и съвсем леко я намажете с олио или сложете хартия за печене.

Оформете средно големи топки от каймата, намажете с олио дъното на стъклено шише от кола и притиснете всяко топче кайма.

Може и с пръсти да оформите мястото за яйцето, чукнете по едно яйце и ги сложете да се пекат на умерена фурна.

Като се запекат извадете и поръсете с настърган кашкавал, върнете в печката до разтапяне на кашкавала.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.

Свързани новини