Необходими продукти:
2 кг кайма
6 яйца
200 гр. кашкавал
Подправки за каймата:
чубрица
черен пипер
червен пипер
1 яйце
галета
лют червен пипер - по желание
сол - 20 г
Начин на приготвяне:
Овкусете каймата с всички изброени подправки, хубаво я омесете и оставете поне за няколко часа да престои в хладилник. Вземете тавичка и съвсем леко я намажете с олио или сложете хартия за печене.
Оформете средно големи топки от каймата, намажете с олио дъното на стъклено шише от кола и притиснете всяко топче кайма.
Може и с пръсти да оформите мястото за яйцето, чукнете по едно яйце и ги сложете да се пекат на умерена фурна.
Като се запекат извадете и поръсете с настърган кашкавал, върнете в печката до разтапяне на кашкавала.
Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Объркали сте се
Коментиран от #2
16:13 10.08.2020
2 Цецо
До коментар #1 от "Объркали сте се":
Гнездото е за птеродактил... :)))16:21 10.08.2020
3 Лора
Коментиран от #4
16:57 10.08.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 шеф до шефа
18:20 10.08.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Разтурена цигански меса
07:04 11.08.2020