Отидете към основна версия

1 746 8

Асен Блатечки е глас зад кадър във ВИДЕО срещу фермите за кожи

  • сдружение кажи-
  • ферми-
  • норки-
  • кожа-
  • асен блатечки

Сдружение КАЖИ призовава за затваряне на фермите за ценни кожи

“Участвах в това видео с ясното съзнание, че то трябва да се види от повече хора. Най-вече от такива, които все още не са наясно с жестоката истина за техните кожени палта, якѝ и шапки. Съвременният свят няма потребност от тази жестокост.” Това заяви актьорът Асен Блатечки по повод участието му като глас зад кадър в ново видео, разказващо реалността във фермите за кожи, информира сдружение КАЖИ.

Петминутното видео със заглавие “Имало едно време една норка” е проект на сдружение КАЖИ и Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България и беше публикувано снощи в социалните мрежи.

Изцяло създадено от доброволци, видеото разказва за живота на норките, лисиците и енотовидните кучета във фермите за кожи и дава отговори на въпросите защо все повече хора морално отхвърлят този тип бизнес и защо вече 20 страни са го забранили или по друг начин прекратили.

На фона на провежданите в много страни кампании срещу фермите за кожи стана ясно, че норките, отглеждани в тези ферми, могат да пренасят опасни мутации на вируса на COVID-19 сред хората. Само за няколко месеца близо 20 милиона норки във ферми бяха унищожени в Европа заради значителния риск за човешкото здраве.

“Благодарни сме на всички хора, които дариха своя труд и умения за да направим това видео. Знам, че е да видиш истината не е лесно. Не бива да затваряме очите си за жестокостта. Още повече, когато можем да я променим.” коментира Петя Алтимирска, председател на сдружение КАЖИ.

Забраната на фермите за ценни кожи е внесена в Народното събрание като законопроект още през септември 2019 г. Тя е подкрепена с подписите на 51 хиляди български граждани, подписали се само в рамките на три месеца. 75 неправителствени организации миналата седмица също изпратиха писмо с искане за затварянето на фермите.

Преди дни международната коалиция Fur Free Alliance стартира световна петиция с призив към лидерите на Г-20 за прекратяване на жестоката и смъртоносна индустрия за ценни кожи. Като част от коалицията сдружение КАЖИ у нас разпространява петицията и събира подписи за нашата страна.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини