Last news in Fakti

15 Декември, 2020 13:57 1 743 8

Асен Блатечки е глас зад кадър във ВИДЕО срещу фермите за кожи

  • сдружение кажи-
  • ферми-
  • норки-
  • кожа-
  • асен блатечки

Сдружение КАЖИ призовава за затваряне на фермите за ценни кожи

“Участвах в това видео с ясното съзнание, че то трябва да се види от повече хора. Най-вече от такива, които все още не са наясно с жестоката истина за техните кожени палта, якѝ и шапки. Съвременният свят няма потребност от тази жестокост.” Това заяви актьорът Асен Блатечки по повод участието му като глас зад кадър в ново видео, разказващо реалността във фермите за кожи, информира сдружение КАЖИ.

Петминутното видео със заглавие “Имало едно време една норка” е проект на сдружение КАЖИ и Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България и беше публикувано снощи в социалните мрежи.

Изцяло създадено от доброволци, видеото разказва за живота на норките, лисиците и енотовидните кучета във фермите за кожи и дава отговори на въпросите защо все повече хора морално отхвърлят този тип бизнес и защо вече 20 страни са го забранили или по друг начин прекратили.

На фона на провежданите в много страни кампании срещу фермите за кожи стана ясно, че норките, отглеждани в тези ферми, могат да пренасят опасни мутации на вируса на COVID-19 сред хората. Само за няколко месеца близо 20 милиона норки във ферми бяха унищожени в Европа заради значителния риск за човешкото здраве.

“Благодарни сме на всички хора, които дариха своя труд и умения за да направим това видео. Знам, че е да видиш истината не е лесно. Не бива да затваряме очите си за жестокостта. Още повече, когато можем да я променим.” коментира Петя Алтимирска, председател на сдружение КАЖИ.

Забраната на фермите за ценни кожи е внесена в Народното събрание като законопроект още през септември 2019 г. Тя е подкрепена с подписите на 51 хиляди български граждани, подписали се само в рамките на три месеца. 75 неправителствени организации миналата седмица също изпратиха писмо с искане за затварянето на фермите.

Преди дни международната коалиция Fur Free Alliance стартира световна петиция с призив към лидерите на Г-20 за прекратяване на жестоката и смъртоносна индустрия за ценни кожи. Като част от коалицията сдружение КАЖИ у нас разпространява петицията и събира подписи за нашата страна.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    2 6 Отговор
    Асене, избра да озвучаваш и,, груба,, анимация....!
  • 2 БАЙ Х@Й

    4 4 Отговор
    Помня те! Ти си оня дето бърка на хората по хладилниците!

    Коментиран от #8

  • 3 ПСР

    8 2 Отговор
    Стига с този КВ 19!Преносители били....може.Не знам.
    Преди хиляди години,нашите човешки предшественици,убивали за храна.Не за кеф.Всичко оползотворявали-рога,кожа,месо,сухожилия.
    Откъде накъде,нЕкаква кифла,ще се барва с палтенце от на живо одрано животно,за да й е светло на вмирисаната душица?!Индустрията и модната такава,са така напреднали-има заместител на всичко!Да дереш живо животно,каквото и да е то,е варварство,предвид едната му"ценна"кожа,че нечие снобско удоволствие!
  • 4 Вазелинов

    7 4 Отговор
    Баш този ли, дето всичките му якета са с кожи от норки на качулките.
  • 5 сила

    5 2 Отговор
    фермите у нас са собственост на двама братя селски герберасти.....хунтата гроб освен хората,изтезава и убива и животните
  • 6 Браво

    5 3 Отговор
    напълно подкрепям видеото и съм за затварянето на тези душегубки за тези диви животни, които търсят свобода и пространство, а не зодоволяване на човешка суета и снобизъм, час по скоро трябва да се затворят всички ферми с нормативен акт, а също да се забрани и лова, цели популации диви животни се унищожават от алчния хомосапиенс незадоволил нагона си да убива.
    ето на
  • 7 Бай Шиле

    2 4 Отговор
    Това сдружение КАЖИ,да си КАЖи дали някой плаща за тази активност.Едва ли е само да се правят на интересни...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.