Отидете към основна версия

9 203 59

100% съвпадение на прогнозите за коронакризата на създател на ваксината на Pfizer/BioNTech и български футуролог

  • прогнози-
  • ваксина-
  • угур шахин-
  • цветан цветанов-
  • коронавирус-
  • covid-19-
  • криза

Цветан Цветанов предвижда появата на "виртуалния" човек на планетата, виртуалния начин на живот и общуването онлайн

Снимкa: Shutterstock

"Коронавирусът ще остане с нас още 10 г." Това мнение изрази съоснователят на германската биотехнологична компания BioNTech Угур Шахин, цитиран от Guardian. Запитан кога смята, че светът може да се върне към нормалността, Шахин отговори:

"Нуждаем се от ново определение за "нормално". Вирусът ще остане с нас следващите 10 г. Трябва да свикнем с факта, че ще има още епидемии".

Цитираното на 22 декември в кореспонденця на Кейт Конъли от Берлин за световната медия Guardian, от Угур Шахин, един от основните създатели на ваксината на BioNTech/Pfizer, с която ще започне първото ваксиниране у нас след дни съвпада 100% с прогнозите на един от най-известните български футуролози, адвокат Цветан Цветанов. За първи път през 2018 година в интервю адвокат Цветан Цветанов предвижда появата на "виртуалния" човек на планетата, виртуалния начин на живот и общуването онлайн, които днес се налагат по целия свят. Той предвижда още преди години, че климатичните промени и световната водна криза ще доведат до много тежки хуманитарни кризи с изхранването и грамадни мигрантски потоци. Вижте ТУК неговата твърда прогноза за бъдещото развитие на корона кризата, направена в интервю, публикувано във Fakti.bg на 16 декември 2020 г.

На въпроса "С какви промени очаквате да се сблъска човечеството през следващото десетилетие?" адвокат Цветанов прогнозира твърдо:

"Светът и хората винаги са се променяли. Днес човечеството е изправено пред наистина смъртоносна пандемия - кризата с COVID-19. За съжаление, скоро се очакват нови вълни на тази пандемия, а до 2030 г. - нови такива кризи, причиняващи масови заболявания. Какво ще се промени? Вижда се ясно следното: Животът ни през времето на пандемията се промени и никога няма да бъде същият. В немалка степен ще има трайни, дълбоки психологически ефекти върху нас и развитието ни. Ще се принудим изцяло да променим начина, по който работим и живеем. За огромната част от хората, макар и болезнено в етичен, психологически, социален, икономически, културен и дори в морален аспект, нашият свят ще се превърне в "новия" свят. Светът на "виртуалния" човек! Това няма да е временно. Ще е съпроводено с бурно развитие на технологии, стандарти и мобилни приложения, масово използване на изкуствен интелект и роботи, насочени да отговорят и покрият неговите потребности и нужди, дори и в интимната човешка сфера и общуване."

Уникалното съвпадение на прогнозите дава повод за много сериозен размисъл и за осмисляне на начина ни живот в бъдещето, в което вече навлизаме след броени дни в настъпващото ново десетилетие на 21 век.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 45 гласа.

Свързани новини