Отидете към основна версия

20 619 51

Лекар, излекувал стотици: Алкохолът и чесънът са сигурни лекове!

  • емил енчев-
  • доктор енчев-
  • лекар-
  • джипи-
  • коронавирус-
  • чесън-
  • алкохол-
  • ракия-
  • туршия

Туршията, чесънът и концентрираният алкохол пазят от зарази

Снимка: Shutterstock

Общопрактикуващ лекар, излекувал през ноември стотици доказани или със съмнение за COVID-19 пациенти, съветва как да изкараме безопасно светлите празници. Д-р Емил Енчев смята, че събиранията в домашна обстановка на не повече от десетина души, ще осигурят безопасна среда, предава БГНЕС.

На трапезата задължително трябва да присъстват киселото зеле, чесъна, сурови зеленчуци и цитрусови плодове. Концентрираният алкохол в умерени количества според него, е сигурна превенция срещу заразата.

„Както е в наредбата- десетина- петнайсет човека мисля, че е добра бройка! Понеже и аз го преболедувах това заболяване, трябва да ви кажа, че съм имал многократно контакти с такива хора, в крайна сметка – пазиш се пазиш се, но то нещо става… не може! Но разстоянието което е между нас – 1 метър, е напълно достатъчно за предотвратяване на заболяването. Според мен заразяването става най- вече чрез парите и при по-близък контакт при пръскане на секрети!”, каза д-р Емил Енчев.

По време на 23- годишната си практика в село Раданово, д-р Енчев има наблюдения кои храни категорично борят респираторни инфекции. „Киселото зеле е витамин С, при всички положения комбинирано с армеева чорба. Най-добрият приятел за човека в това време, според мен, е чесънът. Препоръчвам го абсолютно на всички чесъна, даже рецептата, която моят приятел сподели- две глави, но аз казвам една глава чесън с половин лимон - сутрин да се изпие това нещо – имало чудодеен ефект.

Чесънът както знаете, PH му е 15, той прави основа в организма в която вирусите не могат да се размножават. И заради това ги убива. Плодовете също са – казахме за лимоните, банани, портокали. Менюто трябва да е алкално, като то се създава със зеленчуци, по възможност сурови – в момента не е сезонът на доматите и краставиците, но зелена салата, репички, и туршия“, подчерта д-р Енчев.

Относно алкохола на трапезата: Коментираме с мой познат, който е бил на едно събиране, в което е имало участник с COVID-19, били са десетина човека на масата, едни са консумирали бяло, червено вино, други са наблегнали на ракията и уискито, на концентрата. Всички, които са консумирали бяло и червено вино, сетне заболяха. Съвсем сериозно ви говоря - 50 грама ракия, наистина... Единичен случай ви казвам, но е така. И заради това всички дезинфектанти са на основата на алкохол. Защото алкохолът унищожава, разтваря мембраната на вируса, добави още д-р Енчев.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 79 гласа.

Свързани новини