Отидете към основна версия

11 200 34

Какви са признаците и причините за сексуална фрустрация?

  • секс-
  • причини-
  • признаци-
  • фрустрация

Сексуалната фрустрация не е медицинска диагноза

Снимкa: Shutterstock

Сексуалната фрустрация представлява неудовлетворение от сексуалния живот и може да се дължи на проблеми както с качеството на сексуалния живот, така и с честотата на сексуалните актове. Човек може да прави редовно секс, но въпреки това да бъде разочарован сексуално. От друга страна човек може да бъде неудовлетворен, ако чувства, че не прави секс често и неговите нужди не се задоволяват.

Сексуалната фрустрация не е медицинска диагноза. Всеки може да изпита сексуална фрустрация в дадем момент от живота си, пише rozali.com.

Признаци на сексуалната фрустрация

Въпреки че нито един от признаците сам по себе си не означава, че човек е сексуално фрустриран, комбинацията от няколко от тях определено може да говори за наличието на сексуална фрустрация. Постоянни спорове във връзката, развитието на нездравословни навици като механизъм за справяне (преяждане, прекалено употреба на алкохол и т.н.), често гледане на порно, раздразнителност, всеки спор завършва с проблемите в секса, често фантазиране за секс, проблеми със съня – всички тези неща могат да бъдат признаци на сексуалната фрустрация.

Какво причинява сексуалната фрустрация?

Обикновено хората изпитват сексуална фрустрация заради неясни сексуални връзки, ниско либидо или неудовлетворение от сексуалния си живот. Основните причини за развитието на сексуална фрустрация са:

Липса на сексуален партньор: Това е най-очевидната причина – човек няма с кого да прави секс. Липсата на секс изобщо може да доведе до сексуална фрустрация.

Лоша комуникация: Без добра комуникация между партньорите сексуалните нужди могат да бъдат игнорирани и неудовлетворени. По този начин се заражда сексуална фрустрация, дължаща се на качеството на секса и в някои случаи се стига до абсолютен отказ от сексуален живот във връзката.

Нередовен секс: Другата възможна причина за сексуална фрустрация е нередовният секс. Когато човек не е в сериозна връзка, а само поддържа сексуални отношения с някой друг, това означава, че не всеки път може да задоволи желанието си за секс.

Медицински състояния: Сексуалната фрустрация би могла да бъде причинена и от различни медицински състояния, които понижават сексуалното желание и възпрепятстват способността да се достигне оргазъм. Някои от тях са: безпокойство и депресия, хронична болка, хормонален дисбаланс, стрес, странични реакции от приема на медикаменти.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини

  • Хапчето, което промени секса

    На 1 юни 1961, на германския пазар се появява първото противозачатъчно хапче. В Германия и до днес го наричат просто „хапчето“ („Die ...
    02.06.2021
    8 218
    18