Отидете към основна версия

7 365 42

Радиоводещ антиваксър почина от усложнения от COVID-19

  • антиваксъри-
  • радиоводещ-
  • усложнения-
  • коронавирус-
  • covid-19

Фил Валентин е бил не само срещу ваксините, но и срещу носенето на предпазни средства срещу вируса

Снимка: Shutterstock

Консервативният американски радиоводещ Фил Валентин, който се бори срещу коварната болест COVID-19 повече от месец, загуби битката. Той почина на 61 години. За кончината му съобщиха от Supertalk 99.7 WTN в събота, предава life.dir.bg.

На 11 юли самият Фил обяви пред аудиторията си във Фейсбук, че е диагностициран с COVID-19,но успокои слушателите си, че скоро ще се върне. Преди да се разболее Валентин бе отявлен антиваксър и противник на носенето на маски.

Само четири дни, след като обявява, че се е заразил с болестта обаче, той туитва връзка към статията на Daily Caller, която съобщава за проблем със слънцезащитните продукти на Johnson & Johnson, като той добавя саркастично под поста "Но пък съм сигурен, че ваксината е напълно безопасна. Не се притеснявайте за това".

През 2020 годна той написа отново в туитър: "Има много нисък риск от А) заразяването с COVID-19 и Б) смърт от него. Защо да рискувам да получа сърдечен удар или парализа от ваксината?" Също така той записа и пародийна песен на име "Vaxman", която се подиграва на ваксината.

Известният глас в радиото спечели националното внимание през 2000 г., когато организира редица протести срещу предложенията за държавен данък върху доходите в Тенеси. По-късно той написа и книга за протестите наречена "Държавен бунт".

След като състоянието на Валентин се е влошило неговото семейство е потърсило как да стигне до по-голям брой хора, за да подчертае важността от ваксинирането. Така те са се обърнали към социалните мрежи.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 28 гласа.

Свързани новини