Отидете към основна версия

8 390 6

Най-добрият начин за замразяване на каймата

  • кайма-
  • месо-
  • съхранение-
  • замразяване-
  • замразена кайма-
  • замразено месо

Ето как да подготвим смляното месо, преди да го замразим

Снимка: Shutterstock

Един добър начин, по който можем да сме убедени в хубавото качество на месните продукти, които консумираме, е да си ги набавяме в прясно състояние. Ако това невинаги е възможно, е препоръчително поне да ги замразяваме в домашни условия, а не да купуваме дълбоко замразени. Когато замразяваме кайма у дома обаче, винаги съществува неудобството, съпровождащо нейната обработка след размразяването, пише actualno.com.

Обикновено се налага да оформяме каймата, когато тя се размрази, но докато още е в студено състояние. Това причинява силен дискомфорт на пръстите и кожата на ръцете ни. Те често изтръпват от замразяването, а при хора със студова алергия това може да доведе до много по-опасни последствия за кожата. Затова, още преди да е замръзнала каймата, я оформете така, както смятате да я сготвите, за да може после да е възможно най-лесна за отчупване и приготвяне.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.

Свързани новини