Отидете към основна версия

9 901 67

Как теглото и височината влияят на броя на интимните партньори в живота ни

  • секс-
  • интимни партньори-
  • бройка-
  • тегло-
  • итм

Големите мъже по-привлекателни ли са и правят ли повече секс?

Снимкa: Shutterstock

Американските учени са установили как теглото и височината влияят на броя на сексуалните партньори в живота ни и откриха кои правят повече любов: дебелите или слабите, високите или ниските.

Оказва се, че обемът на тялото ни влияе косвено върху броя на интимните ни партньори.

Структурата е атрактивна част от нашата визия. Поне ще се отнася за женското тяло. Рекламите направиха доста по отношение на това да наложат идеалната женска фигура и тези изображения са навсякъде – излъчват се по телевизионни предавания, виждаме ги на плакати, билбордове, в списания и вестници.

Но истината се оказа различна. Изследването на учени от университета Чапман в Калифорния е показало неочакван резултат.

Изследователите са определили как размерът и ИТМ (индекс на телесна маса) влияят на броя на интимните ни партньори през целия ни живот и така са установили кой прави повече секс. В проучването са участвали около 60 000 души, като е взет предвид техния ръст, тегло и броя на интимните партньори, които са имали преди проучването. Средно респондентите са били на 37 години, а групите мъже и жени - приблизително еднакви по брой.

Големите мъже по-привлекателни ли са и правят ли повече секс ?

Тъй като предишни проучвания показват, че жените отдават висока стойност на височината при избора на интимни партньори, изследователите са очаквали, че високите мъже ще се окажат с по-голям брой сексуални партньори. Всъщност, разликата между средните на ръст (1,72-1,78 м) и високи мъже (1,79 м и повече) била абсолютно незначителна – повечето от тях са имали около 7 партньора. Само много ниските мъже (1,57-1,64 м) са имали средно с 1-3 партньори по-малко. При жените резултатът се оказва подобен.

Каква роля играе телесното тегло?

Мъжете с наднормено тегло са имали най-голям брой партньори – средно по 8. Ръководителите на проучването отбелязват, че наднорменото тегло, което има стойност на ИТМ от 25-29,99, обикновено не се възприема като такова – мъжът просто си изглежда едър, а не дебел.

Мъжете с тегло под нормата (ИТМ под 18,5) са имали най-малко сексуални партньори - средно 4 по-малко от останалите. Мъжете с наднормено тегло (ИТМ: 30+) са на второ място.

И така учените заключават, че теглото и ръстът не влияят особено на сексапила! Така че, дами и господа, явно ненужно страдате от комплекси. Защото не външният вид, а явно съвсем други неща оказват по-силно влияние върху човешката привлекателност.

Автор: Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 28 гласа.

Свързани новини