Отидете към основна версия

7 440 0

18-годишната Юлия Попова стана Царица Роза 2013

  • царица роза-
  • казанлък

18-годишната брюнетка Юлия Попова, наследничка на семейството на българина Георги Попов и украинката Тамара е тазгодишната носителка на приза Царица Роза в традиционния конкурс за избор на най-красивата абитурентка в Казанлък, съобщава новинарския сайт STZnews.bg.

Изборът бе поверен на 9-членно жури, председателствано от легендарната състезателка по художествена гимнастика и треньор на националния ни отбор Нешка Робева. Резултатът бе оповестен на финала на пищна церемония, продължила близо 4 часа в голямата зала на дома на културата „Арсенал“.

Новата, юбилейна носителка на короната е възпитаничка на на националната природо-математическа гимназия „Николай Обрешков“. Тя е представител на зодия „Рак“, по думите на татко й, който е мениджър и собственик на завод „Суперабразив“ още от тригодишна мечтаела да участва в този символен за казанлъчани конкурс. Юлия е почти пълна отличничка, все още не знаела единствено оценката си по физика, която ще впише в дипломата й за средно образование откривателят на таланти Теодоси Теодосиев. 

Още това лято Юлия ще отлети за САЩ, за да се запише в специалността „Икономика“ в университета на щата Джорджия.

В чужбина ще продължат образованието си и двете й подгласнички: съученичката й Петя Иванова се стяга да учи „Психология“ в Англия, за мъгливия Остров ще отпътува и абитуриентката от СОУ“Екзарх Антим І““ Росица Иванова, която възнамерява да изучава тънкостите на криминалистиката.

Участничките в конкурса:

 

 

„Трудно се избира една – единствена роза сред букет от прекрасни цветя, но смятам че нямахме сериозни разногласия...“, коментира на финала Нешка Робева, под чийто ръководство премина и почти едномесечната подготовка на кандидатките за славата. Примата на художествената гимнастика не изневери на строгите си критерии нито за секунда, доказателство за изискванията й бяха и перфектните изпълнения на нейната арт-трупа.

Претендентките преминаха през три кръга на пресяване, като всяка от тях предложи и свое послание към бъдещето.

Преди да чуе новината за избора си Юлия получи и още един приз- тя стана „Лице на МОЛ – Галерия – Стара Загора“, а подгласничката й Петя бе зарадвана с приза на „Кредиленд“.

„Не забравяйте, че короната е за 12 месеца, а титлата остава за цял живот и това безкрайно задължава!“, напомни за финал досегашната коронована красавица на Казанлък Нели Славова.

Празниците, посветени на Roza Damascena имат 110-годишна история в Казанлък, короната са носили 45 красавици, първа сред тях е била Стефка Таралежкова, която авансово даде гласа си за Юлия докато журито заседаваше скрито от публиката в една от залите на дома на културата при „Арсенал“ АД. Сред гостите бе и посланикът на Япония у нас Такаши Коидзуми и съпругата му, които връчиха билет на избраничката за самолетен полет до Страната на изгряващото слънце.

Кметицата на Казанлък Галина Стоянова приятно изненада всички със съобщените, че администрацията е успяла да патентова наименованието „Царица Роза“ и за в бъдеще то няма да може да се използва от други организатори на подобни конкурси.

След падането на завесата имаше целувки и прегръдки, развълнувани майки и татковци, приятели и родственици се надпреварваха да честитят на победителката. Имаше и сълзи от останалите извън класирането красавици, но за разлика от други години липсваха обвинения в нагласеност.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини