Отидете към основна версия

4 080 17

Чалга и хип-хоп на празници, посветени на Георги Парцалев

  • георги парцалев-
  • празници-
  • чалга-
  • хип-хоп-
  • гр. левски-
  • криско

Като специални гости на празниците са изписани Криско, Дара, както и фолк певицата Малката

Снимкa: БГНЕС

Читалището в гр. Левски, носещо името на Георги Парцалев, оповести мероприятията, включени в Празници на изкуствата ,,Парцалев 2022”. Културните дейности се провеждат от 14 до 19 юни и са обезпечени от местния бюджет. И точно защото са обществено финансирани, буди недоумение, че като специални гости на празниците са изписани Криско, Дара, както и фолк певицата Малката (пайнерката Ванеса се представя с този псевдоним). Всеки един от тях ще има самостоятелен концерт, съобщи "Уикенд".

Данданията ще ce състои на открита сцена пред общината последователно в дните 17, 18 и 19 юни. Предишните дни - на 14, 15 и 16 юни, ще има театър, ще има изложби и срещи. Ще има и нормална музика. Но що за просташка екстравагантност е да сложиш за венец на културните прояви Криско, Със сигурност той и оборотните изпълнители ще привлекат многобройна тийнейджърска публика, която дори може да не е чувала за творчеството на гениалния актьор, роден в Левски през 1925 г. и починал през 1989 г. Но до чалгата и хип хопа ли допряха местните управници, за да лъскат имидж пред обществеността?

Нима е приспана гражданската съвест и на последните хора в гр. Левски, които биха се срамували от решенията на градоначалниците си? Читалищата са създавани от будни българи, за да разпалват искри на духа, а не да подклаждат ниски страсти и да тъпчат идеали. За подобна издънка, граничеща с пошлото и треторазредния вкус, следва незабавно да бъдат уволнени от общинската софра всички, които са замесени в гаврата с Парцалев. А ръководството, гласувало финансирането на ерзаца, да има доблестта да възстанови парите в общинския бюджет, като извади от своите заплати.

Когато се харчат пари на данъкоплатците, и то за паметта на личност, пред която се прекланят поколения българи, се очаква обяснение. Дължите отговор на цяла България, община Левски!

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 32 гласа.

Свързани новини