Отидете към основна версия

11 055 20

5 фрази, които умният мъж никога не си позволява да произнася на глас

  • умен мъж-
  • фрази

Дори и под въздействието на силни емоции

Снимкa: Shutterstock

Мъжете са импулсивни по природа, но има фрази, които умните мъже се въздържат да произнасят дори под въздействието на силни емоции. Те умело ги избягват, за да не създават проблеми. Ето кои са те.

„Сам постигнах всичко в този живот“

Мъдрите хора знаят, че е почти невъзможно да успееш сам. Всеки успял мъж е длъжен да благодари на своите родители, съпруга, приятели или ментори. Умните представители на силния пол знаят, че е така и го признават.

Обезценяването на помощта на другите е последното нещо, което трябва да се декларира в този живот. Умният мъж никога не би преувеличил постиженията си. И защо да го прави, та той има достатъчно поводи за самоуважение, за да си измисля и други.

"Нали ти казах"

Умният мъж прекрасно разбира, че всеки човек може да сгреши, че понякога съветите на другите около нас не ни помагат по никакъв начин, защото сме заслепени от целта. С такава фраза невъзпитаният човек убива чуждото самоуважение.

Хората са привлечени от тези, с които се общува лесно, които не съдят и винаги са готови да те ободрят с добра дума, така че умният мъж винаги ще каже: „Нищо не се е случило толкова, следващия път ще ти се получи“.

"Това не е по моя вина"

Репутацията за един мъж е най-важното нещо. Ако някой разбере, че не може да му се вярва, ще загуби уважението на околните. Но умният мъж е и отговорен, затова никога няма да избяга от отговорност.

"Не се обиждай, но..."

Всяка обидна фраза винаги започва с тези думи, така че няма смисъл да маскирате грубостта. По-добре е да изразите мислите си директно, ако наистина искате. Мъдрият мъж ще критикува конструктивно и по възможно най-деликатния начин. И никога не би го направил публично. Образованите и умни мъже ще кажат всичко насаме, за да не поставят половинката си в неудобно положение.

"Не мога да направя нищо"

Хленченето е знак за поражение и ниско самочувствие. Умният мъж, дори в моменти на тъга, объркване и проблеми, ще замълчи или ще каже нещо друго, но няма да покаже слабостта си, особено пред любимата жена.

Той няма да позволи на другите да се усъмнят в вярата му в себе си. Наясно е, че недоброжелателите само чакат да е достатъчно слаб, за да нанесат решителния удар. Мъдрият представител на силния пол не пада духом.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 49 гласа.

Свързани новини