Отидете към основна версия

1 831 0

Рецепта на деня: Задушен свински дроб с лук и чушки

  • дроб-
  • лук-
  • чушки-
  • какво да сготвя

Поднесете с чаша червено вино

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

лук - 5 глави свински дроб - 1 кг чесън - 5 скилидки червен пипер - 1 с.л. чушки - 2 бр. зелени + 2 бр. червени магданоз - 1/2 връзка сол чубрица олио - 3 с.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете лука и чесъна (може и да настържете). Чушките също измийте и накълцайте на ленти.

Измийте, почистете и нарежете свинския дроб. Задушете в мазнина лука, чесъна и месото. Разбъркайте.

Добавете и чушките. Овкусете с черен пипер и сол, сипете и червения пипер. Затворете капака.

Гответе половин час, овкусете с чубрица и магданоз.

Задушеният черен дроб с лук и чушки е чудесно мезе за вино, пише edin.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.

Свързани новини