Необходими продукти:
лук - 5 глави свински дроб - 1 кг чесън - 5 скилидки червен пипер - 1 с.л. чушки - 2 бр. зелени + 2 бр. червени магданоз - 1/2 връзка сол чубрица олио - 3 с.л. черен пиперНачин на приготвяне:
Обелете и нарежете лука и чесъна (може и да настържете). Чушките също измийте и накълцайте на ленти.
Измийте, почистете и нарежете свинския дроб. Задушете в мазнина лука, чесъна и месото. Разбъркайте.
Добавете и чушките. Овкусете с черен пипер и сол, сипете и червения пипер. Затворете капака.
Гответе половин час, овкусете с чубрица и магданоз.
Задушеният черен дроб с лук и чушки е чудесно мезе за вино, пише edin.bg.
Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.