Отидете към основна версия

1 382 4

Свежа плодова вода за детокс след празниците

  • детокс-
  • пречистване-
  • празници-
  • храна-
  • трапеза

Плодовата вода е прекрасно средство както за детокс, така и за освежаване

Снимка: Shutterstock

След коледните и новогодишни празници десетки хора се втурват да влизат в по-добра физическа форма, заради което прибягват до диети, упражнения и така популярния детокс. Друга група от хора иска просто да пречисти организма си след обилното похапване на празнични ястия и коледни курабийки.

В която и група да влизате, следната лесна рецепта за плодова вода със сигурност ще ви се отрази добре. А може да си я пиете и просто за освежаване.

Необходими продукти:

ягоди - 6 бр. лимони - 1 бр. боровинки - 10 бр. прясна мента - 2 стръка минерална вода - 1 л

Начин на приготвяне:

Избират се десет добре узрели и здрави ягоди, които се разрязват на половинки или четвъртинки. Лимонът се измива хубаво, след което половината от него се нарязва на шайби, а другата половина се изстисква на сок.

Нарязаните ягоди, лимони и измитите цели боровинки се слагат в стъклена кана. Налива се изцеденият лимонов сок, добавят се измитите листа мента и каната се допълва с пречистена или минерална вода. Детокс напитката се консумира охладена.

Ягодите, лимонът и боровинките в плодовата вода притежават естествени свойства за пречистване на организма и предоставят на тялото хранителни вещества, витамини и антиоксиданти.

Пригответе си и вие освежаваща Плодова вода за детокс.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини