Отидете към основна версия

4 228 4

Рецепта на деня: Енчиладас с пилешко месо

  • енчилада-
  • тортила-
  • пилешко месо-
  • боб-
  • царевица-
  • мексиканска кухня-
  • какво да сготвя

Класическо мексиканско ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 пакет тортили 300 г бяло пилешко месо 1 буркан доматено пюре 200 г топено сирене 2 чушки 2 глави лук 3 скилидки чесън Мексиканска смес от подправки, сол, черен пипер 1 консерва черен боб 1 консерва сладка царевица 1 авокадо 2 супени лъжици гръцко кисело мляко 1 лимон или лайм Зехтин

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина, докато режете лука, след това добавете лука и чесъна и ги оставете да се запържат. След това добавете нарязания пипер и посолете всичко. Когато пиперът се запържи добре, добавете боба и царевицата. Извадете всички запържени зеленчуци от тигана и сложете пилешкото в същия тиган да се запържи. Единственото нещо, което трябва да изсипете върху пилето, е мексиканската смес от подправки. С това плънката е готова!

Нарежете втората глава лук и го сложете да се запържи. Когато стане златист, добавете доматеното пюре и оставете да къкри за 10 минути.

Следва подреждането на тортилата. Подредете сиренето върху тортилата, след това зеленчуците, после пилешкото месо, затворете тортилата и я поставете в огнеупорна купа, която предварително сте намазали с доматено пюре. Пълнете тортилите, докато свърши сместа. След това покрийте всички тортили със сирене и ги оставете да се изпекат.

Направете сос от авокадо, като го смесите с гръцко кисело мляко, сока на един лимон и чесън. Разбира се, трябва да посолите и да поръсите гуакамолето с черен пипер, а ако искате, добавете и малко зехтин, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини