Отидете към основна версия

1 972 0

Хю Джакман за гнева, уязвимостта и загубата на баща си

  • хю джакман-
  • гняв-
  • семейство-
  • баща-
  • кариера

Хю е непринуден и открит, като често подминава сериозните емоционални моменти с бурен смях

Снимка: БГНЕС

„X-Men“ го направи звезда, а сега "Синът" му дава шанс да получи "Оскар". Актьорът говори за семейството, супергероите и обвиненията в сексуално насилие срещу режисьора Брайън Сингър в ексклузивно интервю за „Гардиън“, предава БГНЕС.

В последния си филм "Синът" той играе отсъстващ баща-работохолик, който се опитва да помогне на своя отчужден и остро депресиран син тийнейджър. Ролята е променила Джакман, както той каза в нтервюто, "като мъж, като актьор, като баща, като съпруг". Подобна роля би вдъхновила период на самоанализ за повечето родители, да не говорим за 54-годишният Джакман и съпругата му, актрисата и продуцент Дебора-Лий Фърнес (те имат две деца, Оскар и Ава). Освен това към края на продукцията умира баща му.

"Бяхме близки", каза Джакман. "Ето един чудесен начин да опиша отношенията си с баща ми: можехме да отидем на мач по крикет и да се чувстваме напълно комфортно, седейки заедно, и в продължение на седемчасов мач щяхме да разговаряме 20 минути", разказа той.

"Знаете ли, това е много, много сложен въпрос", каза той. "Много неща са заложени на карта. Вярвам, че "Х-Мен" беше повратна точка по отношение на филмите по комикси и мисля, че има с какво да се гордеем. И със сигурност има въпроси, които трябва да бъдат зададени, и мисля, че трябва да бъдат зададени. Но предполагам, че не знам как елегантно да отговоря на този въпрос. Мисля, че е сложно и в крайна сметка гледам назад с гордост за това, което постигнахме, и за импулса, който дадохме."

В по-общ план той каза: "Нещата са се променили към добро. Има много по-малко толерантност към неуважителното, маргинализиращото, тормозещото, всяко потисническо поведение. Сега има нулева толерантност към това и хората говорят открито и мисля, че това е чудесно."

Въпреки че първоначално Джакман възнамеряваше да се оттегли от ролята на Върколака след нашумелия през 2017 г. филм "Логан", в който героят беше убит, по-рано тази година той обяви, че ще се завърне в ролята в "Дедпул 3", в който участва и близкият му приятел Райън Рейнолдс.

Джакман отдавна се радва на репутацията на един от най-приятните холивудски А-попълнения, дотолкова, че му се налага да отрича. "Не винаги съм мил", призна той. "Със сигурност съм имал моменти на снимачната площадка, когато не съм бил мил. И съм крещял или съм правил нещо, когато съм бил ядосан, с което не се гордея."

Той отново се връща към уроците на баща си. "Имах чудесен пример, особено от баща ми, на който винаги съм се опитвал да подражавам. И опитът ми показва, че ако дадеш всичко от себе си, държиш се уважително, то това обикновено получаваш и от другите хора."

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Свързани новини