Отидете към основна версия

2 250 23

Пластичен хирург: Мъжете искат по-женствена външност

  • пластичен хирург-
  • тенденции-
  • мъже-
  • импланти

За разлика от някои жени, мъжете не се стремят към тотално прекрояване на лицето

Снимкa: Shutterstock

Някои мъже искат да имат по-женствено лице, но без радикално да променят външния си вид, каза пластичният хирург Виктория Блинова. В интервю за Lenta.ru тя изброи характеристиките на пластичната хирургия при мъжете.

„Мъжете, както и жените, искат да изглеждат по-млади и модерни. За щастие стереотипът, че мъжът трябва да е малко по-красив от маймуна, потъна в забрава”, казва Блинова. - Тенденцията за оформяне и естетическа привлекателност взимат своето. А романтичният образ на Звяра, засенчващ Красавицата, е нещо от миналото.

Пластичният хирург обърна внимание на факта, че в женската и мъжката пластична хирургия се използват общи техники, но има някои особености при работата с мъже. Блинова отбеляза, че в нея границите на исканията на мъжа са размити: някои искат да бъдат агресивно брутални, други се интересуват от елегантна феминизация. В същото време желанието на много пациенти от мъжки пол е липсата дори на намек за пластична хирургия. Това подчертава стремежа към натурализъм, който се запазва през последните няколко години.

Независимо от професията и социалния статус, мъжете искат външно да отговарят на своя мироглед. За разлика от някои жени, мъжете не се стремят към тотално прекрояване на лицето. За тях е важно да останат себе си, само за да станат по-млади и по-привлекателни.

Според събеседника на Lenta.ru, въпреки че мъжкото лице се различава от женското в много отношения, повечето видове операции, методи за коригиране на недостатъци и възрастови промени при мъжете и жените остават общи.

Най-често мъжете подмладяват горната третина на лицето и темпоралната зона, правят лифтинг на лицето и шията, прибягват до блефаропластика (подмладяване на очите), ринопластика (корекция на формата на носа), липофилинг (корекция и структуриране на лицето със собствена мазнина), както и инсталиране на лицеви импланти.

Блинова отбеляза, че пластичната хирургия се извършва не само за естетически цели. Например, с помощта на ринопластика можете не само да коригирате кривината или да премахнете гърбицата на носа, но и да възстановите дишането, както и визуално да подмладите човек.

Също така е погрешно възрастовите промени във външния вид да се смятат за единствена причина за пластична хирургия, смята Блинова. Така например ендоскопската корекция на младо лице ще помогне да се съобразите със съвременните тенденции за красота, като същевременно запазите индивидуалността. Подобна операция след 40 годишна възраст радикално подмладява лицето, което ви позволява да свалите 15-20 години.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини