Отидете към основна версия

2 005 1

Рецепта на деня: Пълнени печурки с орехи на фурна

  • пълнени гъби-
  • орехи-
  • магданоз-
  • предястие-
  • какво да сготвя

Едно чудесно предястие, с което да изненадате вашите гости

Снимка: Оля Ал-Ахмед

Необходими продукти:

- печурки с по-едра шапка - 20 бр.; - орехи - 100 - 120 грама; - червен лук - 1/2 малка глава; - растително масло - 1 ч.л.; - магданоз - 3 - 4 стръка; - черен пипер и сол - на вкус.

Начин на приготвяне:

Почистените гъби бланшираме в леко подсолена вода, в която прибавяме 1 ч.л. оцет. След като се охладят, ги отцеждаме от водата. Отстраняваме пънчетата им и ги нарязваме на ситни кубчета.

Ореховите ядки нарязваме с нож на едро. В тиган с нагорещено дъно поставяме малко от растителната мазнина, за предпочитане зехтин. Запържваме за около 4-5 минути нарязания на ситно червен лук. Прибавяме кубчетата гъбени пънчета и ореховите ядки. Прибавяме и много ситно нарязания магданоз към тях. Плънката овкусяваме с черен пипер и малко сол на вкус, като не забравяме, че гъбите са бланширани в подсолена вода.

Напълваме гъбите с получения сос от орехи, лук и подправки и ги поставяме в намазана със зехтин тавичка във фурната. Запичаме пълнените гъби до готовност, около 10-15 минути.

Автор: Оля Ал-Ахмед

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини