Необходими продукти:
* 1 кг картофи * 1 връзка пресен лук * 200 гр. бекон * 200 г. заквасена сметана * 40-50 мл. зехтин * 20-30 мл. оцет * сол * черен пиперНачин на приготвяне:
Поставете тънко нарязания бекон в тава върху хартия за печене и го слагаме във фурна за 1-2 часа при температура 110, докато стане като чипс.
През това време обелваме картофите и ги сваряваме цели. Трябва да ви припомним, че има как лесно и бързо да обелите картофите и ако сте ги сложили необелени, а с кората. След като картофите вече са сварени и обелени ги нарязваме на едри кубчета и ги овкусяваме със сол, черен пипер, зехтин и оцет. Добавяме ситно нарязания пресен лук, разбъркваме, след което слагаме заквасената сметана и отново разбъркваме.
Готовата салата оставяме за 30 минути в хладилника да се изстуди допълнително.
След това поднасяме като преди това сме я аранжирали с чипса от бекон, пише БЛИЦ.