Отидете към основна версия

7 421 20

Нютон предсказал края на света

  • исак нютон-
  • предсказание-
  • края на света-
  • 2060г.

Забележителният физик и математик предсказал, че съвсем скоро ще започне "божествената ера"

Снимка: Shutterstock

Сър Исак Нютон бил може би един от най-умните хора, живели някога.

Той е пионер в математиката, законите на движението и, разбира се, законите на гравитацията, толкова ясно, че забележителният физик и математик е невероятно надежден... поради което е толкова страшно да се мисли, че заедно с многото си новаторски открития, Нютон също е предсказал края на света.

Той пише на стар английски: Така времето, времената и половината време са 42 месеца или 1260 дни или 3 години и половина, смятайки с 12 месеца в година и 30 дни в месец, както е в календара на първобитната година. И дните на кратките Зверове, които се поставят за годините на живите царства – периодът от 1260 дни, ако е датиран от пълното завладяване на тримата царе 800 г. пр. н. е. – ще приключи през 2060 г. пр. н. е. Може да приключи и по-късно, но не виждам причина да приключи по-рано

Независимо колко скоро, Нютон очаква войните, епидемиите и катастрофите да накарат света да се „рестартира“ и да започне божествена ера.

Известният физик също не е сам във вярата си за предстоящия апокалипсис. В книгата си „Нашият последен час“ сър Мартин Рийс, един от водещите съвременни учени, твърди, че човечеството има само 50/50 шанса да оцелее до 2100 година, пише vesti.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 21 гласа.

Свързани новини