Отидете към основна версия

4 113 25

Агресивен заек напада и хапе хора

  • заек-
  • нападение-
  • хапе-
  • диво животно-
  • сащ

Няколко жители на американски град пострадали от набезите на дивото животно

Илюстративна снимка: Shutterstock

Жителите на грас Пери в американския щат Айова се оплакаха от агресивен заек, който нападал хора, съобщи регионалната телевизия KCRG, цитирана от БГНЕС.

Един от жителите на града разказва, че е забелязал черно животно близо до къщата и се опитал да го заснеме на телефона. Заекът първо понечил да избяга, но след това се обърнал и се втурнал към мъжа. Рамона Ръстан е друга жертва на дивото животно. „Той скочи и ме цапна. Казах си: „Боже, току-що ме ухапа заек!“, рекла жената.

След нападението злият заек прескочил оградата на дома ѝ, хукнал към колата на съседката и дълго време не я пуснал да излезе оттам. Когато жената все пак слязла от колата, животното я преследвало до самия праг.

Ръстан решила да отиде в полицията. Служителите на реда установили, че по-рано същото животно е ухапало 13-годишно момче, живеещо отсреща. Патрулните казали на Ръстан, че този заек буквално тероризира района.

Родителите на пострадалото дете решили да му бият инжекции против бяс. Ръстан, който е здравна служителка, смята, че това е ненужна предпазна мярка, тъй като заекът не показва признаци на бяс.

На 5 май полицаите успели все пак да заловят агресивно животно. Те го извели от града и го пуснали. Заекът никога повече не се върнал в Пери.

През май 2022 г. имаше подобен случай само че в Европа. Жителите на британския град Уорчестър се оплаквали от петел, живеещ при съседи, който тероризира цялата улица. Със силно кудкудякане пернатият събуждал района в четири сутринта всеки божи ден.

Dangerous rabbit ‘terrorizing’ residents of Iowa neighborhood https://t.co/VXevZvnfta pic.twitter.com/pHcVchp8EZ

— New York Post (@nypost) May 13, 2023

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 14 гласа.

Свързани новини