Необходими продукти:
брашно - около 500-600 гр, но може да поеме и повече яйце - 1 бр. и 1 жълтък за намазване прясно мляко - 1 чаена чаша мая - 1 кубче свежа или 1 пакетче суха олио - 100 мл захар и сол - по 1 чаена лъжичка кисело мляко - 1 чаена чаша сирене по желание - 150 грНачин на приготвяне:
1. Разтворете маята в малко хладка вода. Добавете малко брано и захарта, за да втаса по-бързо. Оставете сместа да шупне.
2. Направете кладенче в брашното. Изсипете в него втасалата мая. След това добавете млякото, яйцето и останалите съставки (без сиренето).
3. Омесете меко тесто. Оставете го да втаса.
4. Оформете малки питки, като в средата на всяка от тях сложите малко натрошено сирене.
5. Подредете питките в намаслена тава. Намажете ги с разбития жълтък. Отгоре може да ги поръсите по желание с различни семена - сусамово, маково.
6. Печете питките на 180 градуса за около 40-45 минути или до придобиване на златиста коричка, пише actualno.com.