3 Юни, 2023 10:05 2 529 1

Рецепта на деня: Пухкави питки за Черешова задушница

  • питки-
  • тесто-
  • черешова задушница-
  • какво да сготвя

Добавете ги към раздавките на помена

Рецепта на деня: Пухкави питки за Черешова задушница - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • брашно - около 500-600 гр, но може да поеме и повече
  • яйце - 1 бр. и 1 жълтък за намазване
  • прясно мляко - 1 чаена чаша
  • мая - 1 кубче свежа или 1 пакетче суха
  • олио - 100 мл захар и сол - по 1 чаена лъжичка
  • кисело мляко - 1 чаена чаша
  • сирене по желание - 150 гр

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята в малко хладка вода. Добавете малко брано и захарта, за да втаса по-бързо. Оставете сместа да шупне.

2. Направете кладенче в брашното. Изсипете в него втасалата мая. След това добавете млякото, яйцето и останалите съставки (без сиренето).

3. Омесете меко тесто. Оставете го да втаса.

4. Оформете малки питки, като в средата на всяка от тях сложите малко натрошено сирене.

5. Подредете питките в намаслена тава. Намажете ги с разбития жълтък. Отгоре може да ги поръсите по желание с различни семена - сусамово, маково.

6. Печете питките на 180 градуса за около 40-45 минути или до придобиване на златиста коричка, пише actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.