Необходими продукти:
1/2 кг кори за баница 300 г спанак 150 г извара 200 г майонеза 3 яйца 4 стръка зелен лук 3 с.л. олио 1 жълтък солНачин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да подготвите, измиете и почистите лука и спанака. Нарязват се на дребно и се задушават до омекване в загрято олио. След това се оставят да изстинат.
Яйцата и изварата се разбиват. Добавят се задушените зеленчуци и плънката се посолява на вкус. Изберете подходяща тава и я намазнете.
Всяка кора се намазва с олио и се слага плънка. Навива се на руло и се слага в тавата. По този начин се нарежда цялата баница. Майонезата се разбива с жълтъка до еднородна смес. Баницата се намазва с нея и се нарязва на парчета.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса до златист загар, пише Actualno.com.