Отидете към основна версия

2 571 2

Рецепта на деня: Баница с пресен лук, спанак и извара

  • баница-
  • спанак-
  • пресен лук-
  • извара-
  • какво да сготвя

За любителите на "зелении"

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1/2 кг кори за баница 300 г спанак 150 г извара 200 г майонеза 3 яйца 4 стръка зелен лук 3 с.л. олио 1 жълтък сол

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да подготвите, измиете и почистите лука и спанака. Нарязват се на дребно и се задушават до омекване в загрято олио. След това се оставят да изстинат.

Яйцата и изварата се разбиват. Добавят се задушените зеленчуци и плънката се посолява на вкус. Изберете подходяща тава и я намазнете.

Всяка кора се намазва с олио и се слага плънка. Навива се на руло и се слага в тавата. По този начин се нарежда цялата баница. Майонезата се разбива с жълтъка до еднородна смес. Баницата се намазва с нея и се нарязва на парчета.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса до златист загар, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини