Необходими продукти:
580 мл. прясно мляко 1 ч.ч царевично брашно 500 г манатарки 2 глави лук 4 с.л. масло 1 стрък градински чай джоджен - на вкус сол - на вкус черен пипер - на вкус 2 с.л. пармезан 1 връзка магданозНачин на приготвяне:
В голяма тенджера се кипва млякото и постепенно се добавя царевичното брашно, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица. Не трябва да се образуват бучки. Готвенето се продължава, като се бърка постоянно около 40-45 мин.
Гъбите, лукът и чесънът се запържват в 2 с.л. от маслото на силен огън около 2-3 мин. Добавя се градинският чай и джоджена на слаб огън около 5 мин. Овкусява се със сол и черен пипер.
Качамакът се изсипва във форма за печене, а върху него се разстилат гъбите, пармезанът и магданозът, като се поръсва с останалото масло. Предварително се загрява фурната и се пече, докато си промени цвета и стане златисто-кафяв, пише Actualno.com.