Необходими продукти:
- 580 мл. прясно мляко
- 1 ч.ч царевично брашно
- 500 г манатарки
- 2 глави лук
- 4 с.л. масло
- 1 стрък градински чай
- джоджен - на вкус
- сол - на вкус
- черен пипер - на вкус
- 2 с.л. пармезан
- 1 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера се кипва млякото и постепенно се добавя царевичното брашно, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица. Не трябва да се образуват бучки. Готвенето се продължава, като се бърка постоянно около 40-45 мин.
Гъбите, лукът и чесънът се запържват в 2 с.л. от маслото на силен огън около 2-3 мин. Добавя се градинският чай и джоджена на слаб огън около 5 мин. Овкусява се със сол и черен пипер.
Качамакът се изсипва във форма за печене, а върху него се разстилат гъбите, пармезанът и магданозът, като се поръсва с останалото масло. Предварително се загрява фурната и се пече, докато си промени цвета и стане златисто-кафяв, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Вселия готвач
10:06 11.06.2023
2 Манатарката е
10:42 11.06.2023
3 маги халваджията
10:51 11.06.2023
4 Готвача
11:02 11.06.2023
5 Гост
11:07 11.06.2023
6 Фифи сладката
Коментиран от #8
13:19 11.06.2023
7 Дядо Стою
13:41 11.06.2023
8 2254
До коментар #6 от "Фифи сладката":
Кои са тия специалисти? Къде са го писали?13:43 11.06.2023
9 коокок
14:47 11.06.2023