Необходими продукти:
300 г телешка кайма 300 г свинска кайма 1 яйце 1 филия хляб 50 мл. прясно мляко 4 стръка магданоз 1 щипка черен пипер 1 ч.л. розмарин 1 ч.л. лимонова кораНачин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да смесите каймата с нарязания пресен магданоз. Добавяте предварително накиснатия в прясното мляко хляб, яйцето, черния пипер, сушения розмарин и лимоновата кора. Смесвате подправките много добре, за да бъде завършена каймата.
Оформят се кюфтета с големина на орех, които се изпичат в намаслена тавичка, като се обръщат от време на време. Набождате кюфтенцата на шиш и се сервират със зеленчуци по избор, пише Actualno.com.