Необходими продукти:
- 300 г телешка кайма
- 300 г свинска кайма
- 1 яйце
- 1 филия хляб
- 50 мл. прясно мляко
- 4 стръка магданоз
- 1 щипка черен пипер
- 1 ч.л. розмарин
- 1 ч.л. лимонова кора
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да смесите каймата с нарязания пресен магданоз. Добавяте предварително накиснатия в прясното мляко хляб, яйцето, черния пипер, сушения розмарин и лимоновата кора. Смесвате подправките много добре, за да бъде завършена каймата.
Оформят се кюфтета с големина на орех, които се изпичат в намаслена тавичка, като се обръщат от време на време. Набождате кюфтенцата на шиш и се сервират със зеленчуци по избор, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 "Майсторке"
12:16 28.08.2023