Отидете към основна версия

1 670 11

Обвиниха свещеник в продажба на виагра и наркотици ВИДЕО

  • свещеник-
  • католици-
  • испания-
  • виагра-
  • наркотици-
  • продажба-
  • трафик

Испанският свещеник е отстранен временно от Римокатолическата църква и дейността си като духовен водач

Снимка: Shutterstock

Испански свещеник е временно отстранен от Римокатолическата църква, след като е обвинен в продажба на лекарства, включително медикамента за еректилна дисфункция Виагра.

Свещеникът от Дон Бенито, градче с около 35 000 жители в западната област Естремадура, е бил задържан в понеделник по подозрение в "търговия с наркотични вещества", се казва в изявление на епархията на Пласенсия, която отговаря за неговата енория, в четвъртък.

След ареста му свещеникът е бил временно освободен от съдия-следователя, съобщи епархията, като изрази своята "болка и ужас от страданието и скандала", причинени от събитията. Въпреки че чака "изясняване" на случилото се, епархията заяви, че смята за "подходящо в този момент временно да го отстрани от публичното упражняване на свещенически дейности и от длъжността му на енорийски свещеник."

В изявлението се казва, че на духовника е предложена "психологическа и духовна" помощ.

Онлайн вестник El Español идентифицира свещеника като дон Алфонсо Раул Маса Сото, известен като дон Алфонсо.

Вестникът посочва, че Алфонсо е завършил догматично богословие в Папския университет. Изданието твърди, че той е бил енорийски свещеник в няколко града в Саламанка и когато е бил преместен в енорията в Дон Бенито, жителите на Саламанка, които му се възхищавали, започнали петиция, за да предотвратят преместването му.

El Pais съобщи, че свещеникът е участвал в трафика на виагра и други мощни афродизиачни вещества заедно с втори арестуван мъж, за когото в репортажите се казва, че е бил негов приятел.

Двамата мъже, които са били под полицейско наблюдение в продължение на няколко месеца, са използвали жилище, наето от свещеника, за да съхраняват продуктите, съобщава El Español, според който новината е предизвикала "недоверие" сред вярващите в енорията.

Адвокатът на свещеника заяви, че "няма доказателства, които да уличават" клиента му и "той не е знаел за нищо," според El Mundo.

Арестът на Алфонсо идва само няколко дни, след като пастор в Кънектикът беше арестуван по пет обвинения, включително за притежание на метамфетамин и притежание с цел продажба на наркотици.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.

Свързани новини